vrijdag 8 april 2016

Onderdompeling Frans voor kidsOnderdompeling Frans voor kids

voor basisscholen of voor thuis

www.taaldolfijn.nl : "De kids cursus van Taaldolfijn is een ware onderdompeling in de Franse taal".Hoezo onderdompeling?
de digitale kids cursus


In Nederland worden we van kinds af aan ondergedompeld in de Engelse en Amerikaanse taal en cultuur, of we dat nu willen of niet. Kinderen van drie jaar brabbelen al Engelstalige liedjes mee in de auto; de spelletjes op de tablet of I-pad hebben veelal alleen een Engelstalige modus waar de kinderen al snel zelf uitkomen; Amerikaanse tv series zijn ondertiteld dus raken de kinderen onbewust gewend aan de Engelse klanken en woorden. Een beetje Engels op de basisschool zorgt er voor dat ze rond hun tiende jaar ineens een paar Engelse zinnetjes gaan spreken.

Op de Middelbare school is de stof die op de basisschool geleerd is binnen een paar maanden voorbij gestreefd, maar daar gaat het niet om: de BASIS is gelegd. Engels, hoe moeilijk ook, is nooit meer een “eng” vak.

Hoe anders is dat met Frans. Feitelijk is Frans niet moeilijker dan Engels. Bij het Engels hebben dezelfde schrijfwijzen vaak drie keer een andere uitspraak, de uitspraak lijkt geenszins op het Nederlands en toch klaagt iedereen alleen maar over Frans, en niet over Engels.

Waarom is dat dan? Dat is omdat wij in onze Nederlandse cultuur wel een Engelse, maar geen Franse onderdompeling hebben gehad. En aangezien we zanger Stromae "Papaoutai"* niet kunnen dwingen continu hits te scoren in Nederland, en de Franse detective Falco die op NPO wordt uitgezonden nog wat heftig is voor basisschool kinderen, blijft er in het dagelijks leven weinig Franse onderdompeling over.

Daarom heeft Taaldolfijn iets heel nieuws ontwikkeld: een digitale leergang Frans voor basisschool kinderen, geschikt voor laptop en tablet of telefoon, maar ook voor het digibord in de klas. Als uw kind kan lezen, kan het de cursus volledig zelf doen. U als ouder kunt uw kind begeleiden maar ook basisschool docenten die zelf het Frans na de Middelbare School voorgoed vaarwel gezegd hebben, kunnen deze complete leergang goed gebruiken in hun lessen Frans. 

Diverse basisscholen gebruiken deze Taaldolfijn leergang al in hun lessen Frans.

De zo populaire tablets werden ongemerkt gebruikt voor educatieve doelstellingen. Liedjes, clips, filmpjes uit het dagelijks leven van Franse kids, verhaaltjes over bijvoorbeeld Napoleon, erg leuk allemaal, en al doende leren we Frans. Kinderen met minder cognitieve vaardigheden leren het vooral verstaan en spreken. De precieze studiebol pluist spelling, uitspraak en grammatica uit. Het hoeft elkaar niet in de weg te zitten. Dat vond ik een prettige bijkomstigheid, aldus één van de docenten.

de kids proefcursus via gasttoegang

Wilt u een voorproefje? Klik  hier , klik vervolgens op gasttoegang en accepteer de gebruikersvoorwaarden door naar beneden te scrollen en op Ja te klikken.
Alle onderdelen zijn toegankelijk, behalve de tests.

Meer weten?
Mail naar info@taaldolfijn.nl of bel met 06-22614934.Geen opmerkingen:

Een reactie posten